tvekan


Jag trodde aldrig jag skulle kunna sitta här o va så kluven. Rancid spelar ikv på West Coast Riot o jag har ingen biljett, o jag tvekar över att köpa en. Jag har velat se dem i så sjukt många år, o för er som vet o för er som inte vet så ska jag berätta att de inte spelat i sverige på många herrans år. Biljetten kostar 740 spänn, vilket är ett rån! Då hör det till att jag jobbar hela dagen o kan möjligtvis vara där tidigast 18.30, men jag får se Rancid! Är det värt det? Är det värt det när man är en fattiglapp som jag? Det är det som är frågan. Förr hade jag inte tvekat men jag har på något sätt lärt mig att uppskatta pengars värde, liite granna iaf. Mat verses Festivalbiljett. Hur kommer det sluta?

Imorgon åker vi då hem till Skövde för att fira mamma, grilla lite o så på kvällen. Vi anländer vid tvåtiden, då ska jag först klippa mig. Det är alltid lika spännande. Kan få ryck när jag är där fast att jag vill spara.

Får se hur länge vi stannar, beror på om det finns något o göra eller inte, annars åker vi hem o softar i Götet redan på lördagen. Har inte köpt hembiljett, så ännu är valet fritt.

Hoppas dagen går fort idag! Jag är lite halvseg o vill hem!

PUSS O KRAM


nära-döden-upplevelse


Igår kväll stod jag inne i badrummet och borstade tänderna, o medans jag gjorde detta så blundade jag, för jag var så trött. Rasmus marscherade in i världens fart bakom mig, helt från ingenstans, o skrek "HEJ!. Jag blev så jävla rädd så det kändes som att jag fick ett hjärtstillestånd i några minuter. Eller som att någon använde en defibrillator på mig (Har aldrig vart med om det, men jag kan tänka mig att det kändes ungefär så). Det tog ett tag innan jag kunde reagera på vad som egentligen hände. Ingen aning om ifall jag hade slumrat till medans jag borstade tänderna eller om jag bara var i en helt annan värld. Varken jag eller Rasmus var med på att de skulle bli som det blev iaf! Jag var typ i chocktillstånd efteråt! Jag kunde inte sluta skratta för att jag blev så rädd o sa till Rasmus typ 20 gånger "Du kunde dödat mig!", o han kunde inte sluta garva för att jag reagerade som jag gjorde.

Googlade lite idag för det var verkligen helt sjukt, o detta kom jag fram till genom en artikel på Illustrerad Vetenskap:

I olyckliga fall kan en kraftig förskräckelse leda till döden. Den utlöser nämligen en hel kaskad av stressreaktioner i kroppen. Bland annat frigör binjuremärgen stora mängder adrenalin, som får hjärtat att slå snabbare och blodtrycket att öka. Om man lider av åderförkalkning, kan det ökade blodtrycket leda till att det frigörs fragment av fett från insidorna av blodkärlen. Under olyckliga omständigheter kan det leda till en propp i hjärtat. Att man faktiskt kan dö av skräck upptäckte amerikanska läkare i samband med ett jordskalv den 17 januari 1994 nära Los Angeles. En genomgång av dödsattester från området visar att 24 personer omkom som en följd av blodpropp den här dagen – normalt skulle det under en dag högst förekomma fyra–fem dödsfall på grund av blodproppar i området. De omkomna bodde väl att märka i hus som stod emot jordskalvets verkningar.


Så med det jag har kommit fram till att det fan borde vara olagligt att skrämmas, eftersom att följden kan bli döden. För borde inte det räknas som "mord" eller "vållande till annans död" beroende på omständigheterna? Tänk på det!

PUSS O KRAM


Happy Monday!


Då var det måndag igen! Lite jobbigt att gå upp, men inte alls så jobbigt när man faktiskt tagit sig ut o kommit till jobbet. Älskade snossen vaknade till strax innan jag skulle gå i morse, kunde inte låta bli att krypa intill för o ge en puss. Önskade att jag bara kunde struntat i jobbet o stannat bredvid, invirad i hans armar o känna hans hud emot min. Ibland värker det i mitt hjärta för att kärleken till honom är så stor, så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Nyvaken, i morgonruffset o kallingar. Jag kan bara fastna med blicken, känna hur varm jag blir i kroppen o nästan fälla en tår. Jag är så fruktansvärt jävla lyckligt lottad.

Den här veckan är det bara fyra arbetsdagar att beta av! På fredag är jag ledig, o då ska vi åka hem till Skövde för att fira mothers födelsedag. Hon vill absolut inte ha någon födelsedagspresent. Jag vill absolut ge henne något, frågan är bara vad?

Vi har haft en underbar helg med Niklas, Hanna o älsklingsPontus. Världens finaste mysbebis. Att se honom le eller höra honom skratta är bland det bästa som finns. På fredagkvällen myste vi hemma hos oss, åt jättegod mat som Ralle hade lagat o drack lite vin o spelade spel. På lördagen var det faktiskt fint väder, så det blev en sväng till Liseberg samt Universeum. På kvällen blev de tacos.

På onsdag kommer äntligen dagen som jag har väntat på så fruktansvärt länge! LÖNING! Ni förstår inte vilken lättnad o vilket tryck som faller bort så fort jag fått in pengarna på kontot. Underbart! Kommer dock få leva snålt o knapert ett par månader till fram över, men nu går det iaf framåt.

Ha en trevlig dag allesammans!

PUSS O KRAM
gööttt eller


Idag har det varit mycket tid till annat. Jag ska försöka få er att förstå. Jag jobbar 8 timmar varje dag, o idag har vi fått in 3 samtal, ett samtal tar normalt mellan 5-15 minuter. Idag snittar vi samtalen på 5 minuter vardera, vilket innebär att idag har jag alltså jobbat 15 minuter effektiv tid, resterande 7.45 har jag suttit o suttit, o gjort allt de där andra som man gör när man inte har något o göra. Gött!

Jag vill gå hem nu! Bara drygt 50 min kvar dock. Ikväll kommer bästaste Hanna, Niklas o Pontus för o spendera helgen hos mig o Ralle. Ska bli görmys! Ikväll är vi nog bara hemma, ska äta god mat o ta oss ett glas vin. Om det är fint väder imorgon så kan det tänkas att vi går till Liseberg en sväng, eller picknickar i Slottsskogen. Om det är dåligt väder så har vi funderat på en sväng till Universeum.

Jag lyssnar på P4 Göteborg på jobbet och de hade en fråga idag som de ställde till folk lite varstans, "Vad är det bästa med den här sommaren?", då var det en person som svarade helt seriöst "Att det inte är så varmt..". Gött  att någon uppskattar det sköna sommarvädret iaf!

PUSS O KRAM

SPYR


Jag vet inte om de bara är här i Göteborg, men jag har aldrig någonsin vart med om dess like! Har visserligen bott utomlands ett bra tag, men jag har aldrig skådat så många någonsin under hela min uppväxt! Dessa jävla bruna äckliga mördarsniglar!! De är ta mig fan överallt! Det kryllar av dem! Kollade ut på gräsmattan här utanför jobbet förut, säkerligen 1000 stycken på en yta som är 15*15 meter! Det är så jävla vidrigt! De ligger liksom o äcklar sig på gångbanorna o vägar till o med!!!! Mitt inne i stan!!!! Så lyssnade jag på P4 nu, o då pratar någon snigelexpert som säger att om det kommer att fortsätta regna såhär, så kommer snigelantalet att öka ytterligare! Jag kommer inte våga gå ut isf.. ...


VIDRIGASTE NÅGONSIN

 

 


hoppsansa


Tjo. Sitter på jobbet, o jag har faktiskt lite tråkigt. Det är inte så mycket o göra såhär mitt i sommaren. Jag har spelat Taipei 1000 gånger, Mahjong 1000 gånger, vilket typ är samma sak. Även gått igenom alla spel under kategorin "tjejspel" på www.coolaspel.se, där spelen har namn så som "klä princessa", "sminka kändisar", "modepåklädning", "nagelstudio" o "bröllp". Jävligt ball. Blivit allmänt blödig av att va så tjejig, o fallit in i någon sorts drömvärld, där jag har gått igenom webbsida efter webbsida o kollat på bröllopsklänningar. Sett mig själv i det ena o det andra.. ja herregud! O jag har inte ens fått frågan, haha, men nu har jag mindre o tänka på när den dagen väl faller in. Har även gått igenom de flesta kommuner på www.hemnet.se o kollat på hus/radhus. Jag är såå sugen på att flytta till ett ställe med egen tomt o trädgård! Finns massa fina ställen! Det har även relaterat till att jag gått igenom platsbanken för att se vad de finns för lediga jobb i de olika kommunerna. Jag kan även alla nyheter som hänt de senaste, då jag läst aftonbladet miljoner gånger. Har även koll på vad alla jag känner sysslar med, då facebook uppdateras varje sekund. Rastlös? Nee inte alls. Man ska ju dock inte klaga! Jag får ju faktiskt betalt för att göra allt detta, o de är ju inte helt fel.

05.00
Det här är så himla konstigt. Det är nästan lite smått galet. Varje vardag så vaknar jag av mig själv innan min väckarklocka ringer, och jag ljuger inte när jag säger att varje gång jag vaknar och kollar på klockan så är den 05.00. Den är inte 04.45, 04.55, 04.57, 05.02, 05.04 eller 05.11. Den är alltid 05.00. Detta händer aldrig på helgen när jag vet att jag får sova ut, men på vardagarna 99 gånger av 100 så vaknar jag alltid 05.00, exakt 30 minuter innan väckarklockan skall ringa. Hur är det möjligt undrar jag? På ett sätt är det ganska skönt att ha en inbygd väckarklocka, men på ett sätt så är det också lite halv jobbigt. För efter att jag har vaknat så vågar man inte riktigt somna om, med risk för att försova sig, då man vet att man snart ska gå upp. Är jag lite crazy eller?


Förövrigt när vi ändå är inne på sömn-ämnet. Jag har alltid fått höra att man kan tro att jag är död när jag sover, för att jag inte frånger mig något som helst ljud. Ralle har påpekat de senaste att jag snarkar. What?! Jag snarka? Idag smsar han o säger att han har en ljudinspelning på 3 minuter, där jag snarkar. O det skall tydligen vara rediga timmerstockar! Hur kan de bara komma sådär? Jag är rädd o tror dirket att det är ett spöke som tar sig in i mig på natten.
grymme
semestern!

Hur många dagar har du kvar? Sista dagen nu va? En vecka kvar till semster! Jobbar du också nästa vecka? Går du redan idag? 5 veckor.. 4 veckor.. Ska vara ledig två veckor, sedan jobba två dagar, o sedan vara ledig två veckor till! Ska ni göra något kul på semestern? Ska bara ta de lugnt på semestern! Ska åka iväg på semetern! Hoppas det blir bra väder på semestern! ...

Såhär låter de ÖVERALLT! På jobbet, på spårvagnen, på gatan, på facebook.. ja överallt!


Jag har ingen semester i år! Jag är inte bitter. Jag är tycker bara det är ett väldans tjöt! Fast det kanske inte är så konstigt att de pratas så mycket om den där tiden som kallas semestern! Folk går trots allt o väntar på den i flera månader. Den inträffar ju normalt sett bara en gång per år. Jag ska jobba tillsvidare.. som jag vet fram till 31/12 som slut, som de ser ut just nu. Det är en evighet dit. Ungefär 117 arbetsdagar. Det lär inte bli någon semester då heller. Jag undrar hur lång tid det kommer ta tills jag kan va ledig i 5 veckor med betalt o veta att jag kommer överleva. Den som väntar på något gott..

Rasmus den jävlen ska vara ledig i tre veckor fr.o.m måndag. Det kommer däremot att bli fruktansvärt jobbigt. Gå upp ur sängen när han ligger kvar, o veta att han bara kan ligga i soffan hela dagarna medans jag måste vara på jobbet. Komma hem o han är hur pigg som helst, medan jag är hur trött som helst. Jag har visserligen vart "ledig" i tre veckor redan, då när jag kom hem från Irland tills när jag började arbeta. Inte för att de är på något sätt det samma som semester. För under semestern kan man verkligen bara slappna av, o under den tiden var de arbetsintervjuer o man var stressad över situationen att man inte visste hur någonting skulle bli.

Som jag skrivit innan har jag iaf fått ledigt 2-3 augusti så då är jag åtminstone ledig 4 dagar i rad, men med tanke på pengasituationen kommer vi säkerligen inte ha råd att åka någonstans ändå, men då kanske man hinner slappna av lite iaf. O det finns ju faktiskt aktiviteter som inte kostar så mycket, o man behöver ju inte satsa på att va borta alla dagarna. Räcker ju att göra något tillsammans bara över dagen.

Jag vill bara att ni ska veta att jag faktiskt skriver det här med ett leende på läpparna. Jag är inte så bitter som de kan låta, jag är mest bara lite smått avundsjuk! Det känns faktiskt helt okej att arbeta ändå. För såhär är det..


ALLT I LIVET HAR EN MENING..


Idag är det iaf fredag o jag ska ta vara på helgen varje sekund! Ikväll vill jag äta någon god mat tillsammans med älskling, dricka ett glas rött (flera glas) o kolla på något bra på teven! Imorgon vill jag hitta på något, så får se vad vi kan komma på. Kanske varberg, kanske slottsskogen, kanske en promenad någonstans.. eller så kanske känslan har vänt tills imorgon så de känns alldeles underbart att bara vara hemma. Det återstår att se!

fattigare än fattigast


Jag hatar den ständiga penga-krisen! Nu är den extrem eftersom jag inte har fått lön på två månader. Det är ett helvete rent ut sagt! Jag vill åka på konserter, festivaler, köpa kläder o skor, resa, tatuera mig, klippa mig o färga håret, gå ut o festa, köpa inredningsprylar, köpa hus, köpa husdjur.. ja listan kan göras lång! Det jag kan göra är bara att sitta hemma o vänta på att jag får lön, för att sedan vänta lite till på nästa lön, o sedan hålla på så tills min ekonomi har stabiliserat sig igen. Jag är trött på att vara en fattiglapp!

Bidrag mottages tacksamt..


kosmos

Hejsan hoppsan. Det har inte hänt speciellt mycket roligt sedan igår, bara lite allmäna grejor, men jag ska försöka va lite aktiv ändå så att jag är redo när det väl händer något.

Jag gick o tänkte hela dagen igår att jag ville äta kyckling med ris o någon god sås till kvällsmat. När jag kommer hem ligger älskling i soffan o jag går fram för o snossa o pussa lite, så tittar han på mig på ett sånt där sött sätt som bara han kan, o säger "Kan inte vi äta kyckling, ris o sås idag?", tankeöverföring? Övermänsklig? Jag+han=meant to be? Läskigt iaf. Bara han som gör sånt. Ibland vill jag typ ta på mig en kastrull på huvudet, som självaste Dr Kosmos.


Dr Kosmos, remember? --->

Jag gjorde iaf en fransk kycklinggryta! Den var supergod tycker jag själv, även om jag gjorde aningen lite mat, då vi skulle ha till kvällsmat+matlåda, men dum som jag är så räknade jag bara till två perosner fast de borde vart till fyra.. hänger ni med? I vilket fall som helst så kan jag rekomendera den. Det man behöver är bara:

Kyckling
Svamp
Grädde
Kycklingbuljong
Timjan
Vitlök
Senap
Persilja

Undra vad man ska laga för mat ikväll?! Jag fick för mig för ett par dagar sedan att jag skulle göra hemmagjorda piroger. Det kanske skulle va något? Det är mums! Någon som har förslag på annan god middagsmat? Tycker det är bra svårt o variera sig ibland. Det blir typ standard Köttbullar o makaroner, Falukorv o makaroner, Köttfärssås o spaghetti eller pasta med baconsås minst en gång i veckan, o de är.. booring.

Jag kan ju faktiskt berätta om mitt busskort, också en sån där grej man kan fundera över. Jag har åkt på periodkort Göteborg Kommun den senaste månaden, men eftersom jag jobbar i Mölndal så har jag vart tvungen o tjuvåka de två sista hållplatserna, då kortet inte gäller där. Nu gick mitt busskort ut i förrgår, så jag igår bestämde jag mig att jag skulle köpa ett nytt. Då var frågan om jag skulle köpa vanligt kommunkort igen o tjuvåka o riskera att få böter på en sträcka som de troligtvis aldrig åker kontrollanter på, eller om jag skulle köpa ett Göteborg+ kort där Mölndals kommun ingår. Anledningen till tvekan är för att de gäller TVÅ!! hållplatser, och det rör sig om 300 kronors skillnad i pris. Jag bestämde mig iaf för ett Göteborg+ kort då jag faktiskt fick ett litet bidrag av mina älskade föräldrar, så igår gick jag o köpte det. Tänkte att jag kan ju vänta med att aktivera det ett litet tag så håller det ju längre.. Tror ni inte då att kontrollanterna hoppar på redan vid Ullevi idag när jag skulle åka till jobbet! Mitt kort var ju inte aktiverat så de kunde inte läsa de i sin läsare, så jag sa lite smidigt "jag köpte de igår, så hon glömde nog o aktivera det". Då ska de dra kortet i läsaren på vagnen o då står det "ogiltligt", snacka om att pulsen o nervositeten ökade! Det visade sig iaf att de var fel på maskinerna i vagnen, så de sa till sist bara att jag skulle aktivera det på nästa resa. När jag klev på bussen till Mölndal så aktiverade jag det direkt kan jag lova! Vågade inte göra annat! Så laglydig o ordentlig är jag! Tänk vilken tur i oturen man har ibland ändå! De kunde ju lika gärna kommit igår, o då hade det vart böter på 1200 kronor direkt, men ändå så typsikt att de kom precis efter man köpt o förstörde min plan om att skjuta lite på aktiveringen! Tur i oturen som sagt!


Kramkalassummary

Såhär är det.. När det händer saker i mitt liv så slutar jag blogga o när de absolut inte händer någonting då bloggar jag. Det har jag kommit fram till! Jävligt märkligt dock för det borde ju vara tvärt om, o som jag har sagt tidigare så blir jag rätt trött på mig själv att det inte är tvärt om, men för er som känner mig förstår ni nog varför. Det är orkens fel! När jag är uppe i någonting o anser mig ha mycket att göra så blir jag för lat helt enkelt. Tänkte därför göra en samanfattning på månaderna som har gått.. 

Orkar ni läsa?

Var slutade vi sist.. jo 15 maj.. Rasmus Karlsson, bästa killen! Där har ingenting förändrats! Min stora kärlek, min älskade snosse, kärleken till honom är fortfarande obeskrivlig o han gör mitt liv sjukt värt! 15 maj var också näst sista dagen i Dublin. Som jag skrev där senast så bodde vi på hotell de sista dagarna, eftersom vi städat ur lägenheten o gjort fint (vilket jag kan ångra nu i efterhand, då vi bara kunde struntat i allt o åkt, för någon deposit har vår gamle landlort då fan inte satt tillbaka på vårat konto = 750 euro åt skogen!). Sista arbetsdagen på IBM kändes inget annat än underbart, även om jag fällde ett par tårar då fina arbetskamrater hade knaprat ihop ett fint kort och köpt mig en minigris, ingen fullt levande så klart, men en alldeles underbar. Torsdagen den 18e maj flyttade jag och min kärlek till Sverige. Vart vi skulle bo hade vi ännu i detta läget ingen aning om, men vi hade varit i kontakt med en kille som ville hyra ut sin lägenhet, belägen mitt i centrala Göteborg. Vi hade turen att få komma o kolla på lägenheten redan ett par timmar efter vi anlänt. Pappa kom och hämtade oss på Landvetter och vi åkte in till Göteborg och käkade lite för att sedan möta upp Irfan. Lägenheten hade det bästa läget och den var väldigt fin, även om vi hade önskat aningen större modell, men man kan inte vara kräsen i en stad där det råder bostadsbrist o som jag sa var läget helt otroligt! Vi fastnade och ville slå till direkt, o så ville även Irfan då hann fann tycke för oss. Vi skrev kontrakt och fick nycklar på en gång! Underbar känsla o en fruktansvärd lättnad!

Vi åkte vidare till Skövde där vi hade planerat att spendera helgen. Min älskade gudson Pontus skulle döpas på lördagen och Pontus föräldrar, mina underbara vänner Hanna o Niklas skulle gifta sig. Dock var det ingen som visste om detta då de skulle vara en surprise! Det var ett jättefint dop/bröllop o jag är så glad o lycklig för deras skull. Nästan alla tjejerna var även samlade för första gången på väldigt länge o vi hade en fin dag/kväll tillsammans! 


<3

 

Vi, min famlij o jag, bestämde att de bästa vore om vi kunde hjälpas åt att flytta så mycket grejer så snart som möjligt från Skövde ner till Göteborg. Pappa hyrde därför en skåpbil o hjälpte mig o Rasmus redan på söndagen att köra ner säng, möbler o diverse flyttkartongen till Göteborg. Så redan söndagen den 20e maj flyttade vi in i lägenheten på riktigt!  Veckan efter kom även Rasmus föräldrar ner till Göteborg med bl.a soffor. Vi åkte även o köpte en finfin hylla på 2nd hand som vi fick hjälp att köra hem. Jag älskar att blanda olika stilar o jag älskar retro teakmöbler.

 

 

Rasmus hade redan jobb klart för sig, den 28e maj skulle han börjat på Volvo IT, de ringde dock till honom o sa att chefen inte skulle komma  förrän veckan efter, så han fick en veckas betald semester att starta sin antällning med. Han trivs väldigt bra o de är skönt! Jag själv gick på arbetsintervju efer arbetsintervju, men efter att ha kommit i kontakt med ett bemanningföretag som heter WayAhead så fick jag napp. Den 11 juni började jag arbeta på VGT IT (Västragötalandsregionen IT). Jag fick en anställning som Applikationsspecialist för ett av primärvårdens journalsystem. Det är mycket o lära, så klart, då man inte har sysslat med detta förut. Jag trivs dock väldigt bra. Nära avstånd till jobbet o bra kollegor.

Midsommarhelgen så var jag o snossen hemma i Skövde. Vi bodde hos mamma o pappa och firade midsommarafton ute hos Hanna o Niklas tillsammans med Anna, Johanna och Per. Det var en trevlig kväll, trots regn, regn o regn. Inte en enda bild tog jag.

Sedan dess o där emellan har det hänt massa random grejer. Vart hemma lite mer i Skövde o haft lite besök o vart ute lite i Göteborg, men för små saker för att orka nämna i det här utdragna inlägget.

För övrigt så mår jag bra, o trivs bra i Göteborg. Skönt att vara i Sverige o har faktiskt inte tänkt på Dublin speciellt mycket sedan jag kom hem. (Förutom i helgen då vi skulle åkt dit för o se Snoop, SHM o Calvin Harris, men flygbiljetterna låg på 2500 per person, vilket vi ansåg alldeles för mycket.) Lägenheten har vi kommit i ordning i ganska bra, även om det är inredningsgrejer var att göra men som får vänta lite. Jag hatar att vara urfattig! Jag kan med all säkerhet avråda folk att avsluta ett jobb där man får veckolön innan man har skaffat sig ett nytt. Två månader utan inkomst är inte roligt! O hur det går med sommaren är en bra fråga, det varierar från dag till dag tycker jag! Ena dagen sol o fint o andra dagen ösregn o kallt som om de vore värsta hösten!

Rasmus har tre veckors semester i sommar, men inte jag! Dock har jag fått torsdag o fredag ledigt v 31, så då har vi sagt att vi ska hitta på något! Jag vill åka iväg någonstans o bara mysa!

Vi säger väl såhär så länge, så lovar jag att försöka komma igång lite igen nu, när det inte händer så mycket i mitt liv..

 

 

PUSS O KRAM

 RSS 2.0