Nyår10


Nyårsafton tvåtusentio är här o det är helt sjuk!


Igår efter jobbet hade jag, Katta o Tina girls night, käk på McDonalds följt av bio. Så mysigt så! Massa tjejsnack o tjejfilm så klart! Vi kollade på "Love and other drogs", som hunken Jake Gyllenhaal är med i. Vilken underbar film, den var verkligen riktigt, riktigt bra. Vi satt där inne i biosalongen o grät ikapp!



Nu sitter jag på jobbet, slutar fyra men får se hur länge vi stannar här idag. Undra hur många som behöver teknisk support just idag? Julafton var det en person som ringde in. Vad ska man gissa på idag? Tio kanske?

Ikväll ska vi på fest hos några cts-killar tror jag o efter det blir det utång på Dandelion, samma klubb som vi var på när vi var på julfesten. http://www.welovedandelion.com/
Det kan nog bli riktigt roligt! Dock har jag inte någon nyårskänsla, känns mest som att vi ska ut o klubba som vilken helg som helst. Kanske kommer senare ikväll.

Nyårslöfte? Det här året ska jag enbart ägna åt mig själv. Huvudrubriken ska vara: JAG. "Don't make someone a priority in your life when you are only an option in theirs" (värt att upprepa varje dag!)

Ha ett trevligt slut allihopa, så hörs vi nästa år.

GOTT NYTT ÅR!

lite julaftonpics


Hittade lite bilder hos Kausti från jul som ni kan få kolla på så länge, då jag inte har något internet hemma o kan lägga in mina egna.



Grotesco


GROTESCO ÄR NÅGOT AV DET ROLIGASTE SOM GJORTS! HAHA



1000brothers


Igår började jag kolla på min favoritserie ännu en gång! Kunde inte slita mig så jag somnade inte förrän jättesent. Kan verkligen se de om o om igen..

Tusenbröder är fruktansvärt bra!


KulJul


Julafton 2010 firades i goda vänners lag hemma hos Jesper o Tom. Vi fick till ett riktigt julbord med julskinka, kassler, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, lax, potatisgratäng m.m. Mös mest hela kvällen gjorde vi! Kollade till och med på Kalle Anka! Jag o Katta hade köpt julklappar till killarna, som vi alla lekte med under kvällen, haha. Studsboll, modellflygplan, pingisrack o tamagotchi, kul att få släppa på barnasinnet lite ibland. Det var en bra jul!

Juldagsmorgon vaknade vi upp vid tolv-tiden, kollade nog igenom 10 filmer utan att överdriva. Inte en enda buss eller taxi gick så de blev till att spendera en natt till i Waterville. Drack lite öl o kollade svensk tv. Så jäkla skönt att för en gångs skull ha en lung jul.

Åkte hem på söndageftermiddag efter vi käkat pizza.

På söndagkvällen begav jag mig hem till Daniel för att baka bullar, då han tjatat om det hela dagen. Han skrev sms vid elva på morgonen o frågade om jag ville baka, absolut sa jag, vid nio på kvällen var jag hemma hos honom, haha. Snacka om segast! Bullar blev det, kanelbullar, dock på Elin o Daniel-vis. Ont i magen som fanken fick vi efter vi hade ätit dem. Stackars Christoffer som vi bjöd, han fick också ont i magen. Vi skyller på den irländska jästen! Fyyy!

Då är det fyra dagar kvar till nyårsafton o jag har inte aning om vad vi ska hitta på, men de blir nog väl.

Puss o Kram


gammal kärlek med nytt material



You want some time alone
But I don't think I'll be that strong
I need to know
How much
How long
Where do I belong
How much
How long

Run to your mama
'Cause you can't stand the road
You better run and leave us alone
Run to your mommy before you lose control
Run and leave us alone

Don't know where I shall walk
I follow your steps
But something goes wrong
I need to know
How much
How long
Where do I belong
How much
How long

Jag o Katta önskar God Jul


KÄRLEK


OM JAG SAKNAR..


Christmas2010


När jag vaknade i morse hade jag faktiskt en lite pirrande känsla i kroppen, de kändes att de var en speciell dag. Inte sådär som när man var liten men ändå så kändes de att de var något.

Har en skön dag på jobbet, vi har fått ett samtal på desken, o jag var den som fick det. Kunden satt i Afrika, så jag tror han mest var lite ensam faktiskt o bara ville prata lite med någon, haha! Annars sitter vi mest o myser. Alla har tagit med sig någon sorts julmat så lite julbord är de tänkt att vi ska äta sen.

Marie gjorde sitt tredje försök att ta sig hem till Sverige igår men - fail. Alla flyg inställda åter igen, så hon fick minsann åka tillbaka hem till oss. Tycker så himla synd om henne o hennes familj då de vart inställda på att ses i en månads tid. 

Saknaden o längtan är större idag än vad jag trodde att den skulle va. Saknaden o längtan efter mamma, pappa, släkten o vänner. Vet precis hur mysigt de kommer va hos morbror Jan idag! Mys, mys, mys o mys o massa god mat. Hade gett vad som helst för att kunna teleportera mig. Det som inte dödar dig gör dig starkare.. sägs de inte så?

GOD JUL ALLIHOPA!

Dan före dopparedan!


De var som fanken! Imorgon är det julafton!

Vi håller på o planerar för fullt här hur vi ska få ihop den här julen 2010, haha. Skickar iväg killarna till Ikea efter jobbet, så ska jag o Katta till Polsky Sklepsky (finns massa små polska butiker överallt i Dublin) som förmodligen har en del svenska läckerheter. Måste även handla lite julklappar! Usch vad svårt, ingen aning om vad jag ska köpa till Katta. Förslag?

Först jobb imorgon på dagen 7-16, käka massa julmat o kolla filmer är vad som står på schemat. Tror inte så många ringer på självaste julafton o vill ha tekniskt support faktiskt. Det som är bestämt för imorgonkväll är iaf att vi ska hem till Jesper, vilka vi blir är lite osäkert.

Hoppas innerligt för Maries skull att hon kommer hem idag också! Tredje gången gilt! Två dagar i rad har hon hon åkt ut till flygplatsen, suttit där o väntat hela dagen för att sen åka tillbaka hem då alla flyg vart inställda. Ikväll ska hon alltså försöka en sista gång, så vi hoppas!

Saknar er där hemma i dessa juletider, tänker på er!

GOD JUL!!!


snow, snow and snow


Då var de snökaos åter igen här i Dublin! Marie skulle åka hem till Sverige igår, hon satt o vänta på flygplatsen från klockan fyra till nio då de ropade ut att alla flyg var inställda, så hon fick komma hem till mig o sova igen. Stackare! Hon gör ett nytt försök ikväll, ser dock väldigt skeptiskt ut då det vräker ner snö just nu.  Så himla tråkigt för henne när hon ställt in sig på o få komma hem över jul! Ska hålla alla fingrar som går!

I fredgas var vi på julfest med jobbet, på en klubb som heter Dandelon, var hur bra som helst. Dock ingen julfest med julmat o julsånger, men kul hade vi iaf! Jag o Katta trodde vi var Shakira o dansade konstant i flera timmar. Kändes i kroppen efteråt, stackars Katta behöver nog en höftoperation, haha. Efter klubbandet följde jag med hem till Ceasar med lite folk o hängde där till morgonen.

Blev ingen Twelve Pubs of Christmas då vi låg alldeles för bakis hela lördagen. Får se om vi kanske orkar med det på torsdag.

Har börjar planera lite inför julafton nu, längtar faktiskt lite o har börjat känna lite julkänsla! Kanske att vi åker till Ikea idag om vi på något sätt kan ta oss dit o hem. Köpa lite julmat. Hoppas, hoppas, hoppas att de har fått in julmust o glögg!

Puss o God Jul!





HELG


FREEEDAAG! Fan vad gött! Ikväll ska vi på julfest med jobbet, ska bli kul! Någon klubb uppe vid Stephens green. Lite förfest hos Felix o Harry o sen eventuellt vidare till Emma. Hoppas det blir mycket folk. Ska kika förbi A Wear innan jag går hem o köpa mig något nytt tänkte jag. Har sett en jättesöt svart klänning där som jag vill ha.

På lördag är det Twelve Pubs of Christmas som gäller, om vi orkar.

Varje år den sista fredagen före jul, fixar organisationen (ja det finns en), eller någon som har lust det här, som består av en runda genom tolv pubar. Det finns vissa regler fastställda som måste följas vid alla tillfällen.


The Rules

 

  1. Minimum of 1 Pint per Pub per Person
    (The 12 Pubs is now an equal opportunities organisation)
  2. Anyone intending to drink less than 1 Pint per Pub, please downgrade to the Junior 'B' Competition
  3. Shots are recommended, but nonetheless optional
  4. 12 Pubs to be visited in 6 hours
  5. Local Committee shall outline the exact schedule
  6. No changes to the schedule allowed for any reason
  7. Food may be consumed on the course, provided rule 4 is still adhered to.
  8. Maximum of one Pee per Pub for Senior Competitors.
  9. Pees may not be carried from pub to pub
  10. Poohs limited to two for the night
  11. Puking results in instant disqualification
  12. No bodily contact allowed until course has been completed
  13. Extra Pubs may be undertaken before, during or after the event, provided Rule 4 is adhered to
  14. The committee's decision is final

Jag o Katta kommer nog inte alls stupa! Haha!

Nu äre heeeeelg! PUSSSS



han har gjort det igen



I know you missed me

ikea


I måndags möttes jag o Marie upp i stan när jag hade slutat jobbet för att åka ut till Ikea. Vi var där vid sex-tiden o gick där inne i nästan fyra timmar, man blir helt galen bara för att de känns precis som att man är i Sverige. Vi handlade massa myspyssaker till lägenheten o massa svensk mat så klart. Kalles kaviar, Wasa knäcke, lingonsylt m.m. Julmusten o glöggen var slut! Så himla typiskt!



Pratade med mamma o pappa en sväng i telefonen igår, det är så jobbigt o lägga på ibland, det är jobbigt o va så långt ifrån dem. Ännu jobbigare när mamma skickar ett sms efteråt o skriver att hon tycker det är så jobbigt att veta att det är så långt kvar tills vi ses o att hon inte kan krama mig, OM jag började gråta! Lipsill som jag är :D
De har iaf bokat resan nu så i mars kommer vi ses!

Pratade i telefonen med min älskade Carolina häromdagen också! Kollade lite flygbiljetter åt henne till Dublin över nyår, vore så himla kul om hon ville komma hit!

Puss!

Lucia


Efter jobbet i fredags skulle jag bara förbi banken i Blanchardstown o hämta ut mina pengar, Spiris följde med! När vi ska åka hem säger han att vi ska stå på ena sidan av vägen för att bussen in till centrum går därifrån, jag tvekade lite för min känsla sa att de gick från andra sidan. När vi hade stått o väntat i en timma ungefär märker jag att de kommer en buss på andra sidan som det står "city centre" på. Lita aldrig på spiris!!

Detta gjorde att jag blev lite sen då jag var tvungen att hem o duscha innan jag skulle möta upp gänget på Hardrock Café. Det blev en trevlig middag! Efter åkte jag hem o skulle bara mellanlanda o hämta lite grejer innan jag skulle dra vidare till Henrietta o Felix, men jag körde klassikern "ska bara vila lite.." o somnade som en stock! Blev ingen utgång där inte!

Vaknade relativt tidigt på lördagen, käkade fruktost o kollade på "The Grinch", den är så mysig. Vid tre-tiden mötte jag upp Katta så gick vi till Elin på Connected Inc, en tjej som är från Göteborg som jobbar som lärling där. Katta bokade tid o på torsdag ska jag följa med henne så kanske jag också bokar en tid. Har en liten idé om vad jag vill göra! Så kul!

På kvällen satt vi hemma hos mig o drack lite innan vi drog ut o klubbade! Det var en rolig kväll!

I söndags låg jag mest bakfull hela dagen, som varje söndag, inte okej! På kvällen var jag, Katta, Marie o Bismut o hans roomie på bio, "The Turist", den nya filmen med Johnny Depp o Angelina Jolie. Den var helt okej!

Idag är det Lucia! Ingen känsla alls då de inte firar det här på Irland! Hur kan man missa en sådan mysig tradition? Jag o Marie ska iaf åka till Ikea när jag slutat jobbet o köpa lite glögg, julmust o pepparkakor för o få lite julkänsla.
Hoppas på o få se ett luciatåg där också!

Puss o kram


..



"Don't make someone a priority in your life when you are only an option in theirs"


time passes by

 
10e december 2010.

Jo ni läste rätt, det är redan 10 december. Tiden går fort när man har roligt sägs det, o det är mer sant än något annat.  

11 oktober kom jag till Irland, rädd för att jag inte hade en aning om vad som skulle hända, rädd eftersom att jag tog klivet från all trygghet som jag hade hemma, men ändå så var jag så fruktansvärt exalterad o taggad. Nu är det två månader sedan o jag ångrar ingenting! Kom hit o stod på noll, hade ingenting förutom min resväska, jag chansade o jag vann. Jag bor numera i Irland, i Dublin, i en egen lägenghet tillsammans med Marie. Jag har ett jobb o jag är lyckligare än någonsin. Jag har jobbat på IBM i en månad! Börjar faktiskt komma in i jobbet, även fast jag absolut inte kan mycket o måste fråga om hjälp stup i kvarten (eller stup i minuten tom).. kausti, kausti, kausti, KAUSTI... haha.. stackars Kausti! Han får stå ut med mycket! Men det är bara för att han är duktig, så han få skylla sig själv!

Jag funderade på det här med tid i förrgår när jag pratade med mamma i telefonen. Hon o pappa har planerat att komma o hälsa på mig i slutet på mars, o jag kommer förmodligen inte komma hem någonting innan det. När de då kommer hit kommer jag inte att ha träffat mina föräldrar på SEX månader, det är ett halvår! Helt galet! Fast om jag fortsätter att ha lika roligt som jag har haft hittils så kommer väl tiden fortsätta att springa iväg, så då blir det ju snart.

Ikväll ska vi som sagt gå ut o käka med teamet! Ska bli riktigt roligt :)

Hörs efter helgen mina kära!

Puss o Kram

jahapp


Lönetorsdag, de älskar vi! Det som är farligt med att få lön varje vecka är att man tror att man är jätterik så man går o handlar massa kläder bara för att man vet att man får nya pengar om en vecka igen. Så de blir det idag, jag o Katta ska ner på stan efter jobbet!

Imorgonkväll ska vi ut med mitt team, vi ska till Hardrock Café o käka sen blir de utgång på Purtys kan jag tro! Ska bli riktigt roligt iaf!













Jag bara älskar att inte va den som tror att jag vet allt men i själva verket inte har en susning om vad som verkligen sker när man inte ser..

helloyou


Break på jobbet!

Igår var jag, Bismut o Katta på bio, Megamind i 3D, animerat är inte bara för barn, jag lovar! Den var faktiskt ganska rolig, även fast jag hade förväntat mig lite mer.
Jag längtar som fan till nästa år då de kommer komma hur många nya 3Dfilmer som helst som jag vill se! Bla The green hornet! Måste bara se den, kolla här:



När jag kom hem igår hade jag en suprise o vänta mig sa min underbara sambo när jag var på väg hem! Vår lägenhet är rätt kall, som alla andra lägenheter här på Irland, o när jag då fann ett par zebratofflor på min sida av sängen blev jag fruktansvärt glad! Är hon inte alldeles alldeles underbar?! Jättefina o varma!

Alltid lika roligt o prata med folk hemma i Skövde som bara klagar på deras tråkiga o patetiska liv, man inser varje gång varför man lämnade allt ;)

XO

morgonpigg


Måndag morgon redan! Helgen går fort, som alltid, som jag redan konstaterat alldeles för många gånger. I fredags gick jag o Katta hem till mig o Marie efter jobbet, fick asgod mat serverat av världens bästa sambo. Revben, klyftpotatis, vitlöksås, sallad med honungsrostade solrosfrön. Det var MUMS! Marie började jobba vid sex o vid elva gick Katta hem, då kröp jag ner under täcket o kollade på "The Notebook", så jävla bra film! Låg o lipade konstant i typ två timmar, sen somnade jag av utmattning.

I lördags mötte jag upp Katta vid tretiden, käkade libanesisk kycklingkebab på ett ställe utanför Temple Bar, sen gick vi o shoppade lite.

På kvällen gick vi till Amanda o Bex för o fira Amandas födelsedags, det var riktigt trevligt! Gick ut på en klubb o dansade som galningar. Tror jag somnade vid halv sju på morgonen. Fasiken vad bakis jag jag var igår, gick upp ur sängen vid fem för o äta lite sen ner i sängen igen o kolla på film.

Idag var jag uppe fyra!!, tog bussen fem för att börja jobba sex. Faktiskt relativt pigg! Det ni! Hoppas jag får sluta tidigare idag. 

Puss o kram  

Snökaos i Dublin


Det är snöoväder på irland! Vilket innebär att de snöar o haglar lite grann o ligger typ 4 cm snö på marken! Det gör som sagt att hela Irland hamnar i kaos, bara för att de inte är vana o inte vet hur de ska hantera det. Trafiken ballar ur, inga bussar bla. De finns inget som heter vinterdäck här. Igår när vi slutade jobbet så fick vi först gå 45 minuter för att sedan vänta på ett tåg i en timma som inte kom när de skulle, så jag, Katta, Bismut o Dino fick gå hela vägen in till city. 3 timmars promenad! slutade jobbet fyra, var hemma vid åtta, kul! Imorses fick jag åka taxi till jobbet o redan vid tio var alla taxi fullbokade för eftermiddagen! Så jävla galet! Men vad gör man annat än o skratta åt det! Då skulle de se vad vi svenskar kallar snöoväder!

Det var i vilket fall en rolig promenad hem! Fyra personer som är trötta o hungriga kan hitta på mycket dumheter! Skrattade typ hela vägen hem då man har rätt livlig fantasi i ett sådant tillstånd som vi var i, haha!

Får se hur det blir idag! Taxichauffören som körde mig till jobbet lovade o hämta mig men man vet aldrig i det här landet!

Annars är allt superbra! Trivs görbra i nya lägenheten!


pusssssss

RSS 2.0