FINALLY


Antligen! Marie tog med sin dator hit sa vi skulle ha tillgang till internet hela tiden men typiskt nog sa har det hant nagot med formodligen natverkskortet sa det funkar inte riktigt att koppla upp, far se om vi kan losa det. Som tur ar har vi internet pa hostlet vi kan anvanda via min iphone o datorer finns de som vi kan lana, 2 €/40min, sa de gar ju gora ibland sa jag kan uppdatera har lite. Forstor att ni har saknat mig :D o jag har saknat att skriva ska ni veta!

Har sa mycket att beratta men vet inte vart jag ska borja!

Vi kom till Dublin i mandagskvall, akte till Hostelt med en av lokalbussarna o resan gick jattebra. Hostlet ar gortrevligt! Vi bor i ett rum for sex tjejer o forsta natterna bodde vi tillsammans med en tysk kvinna, Kerstin, som var hur go o trevlig som helst, o en tjej fran Italien, Nicoletta. Idag kom det tre nya amerikanska tjejer. Det funkar verkligen hur bra som helst. Kul o traffa sa mycket folk.

I tisdags vaknade vi upp o gick runt i staden pa egen hand for o lara kanna den. Var riktigt sommarvader! Satte oss pa en bank vid Liffie i linne o solade i typ tva timmar o bara njot. Traffade pa en man som borjade prata med oss o tipsade oss om en del stallen som vi kunde ga o soka jobb pa. ALLA ar verkligen sa hjalpsamma o snalla har! Pa kvallen gick vi till den beromda baren Tempel Bar, inne i omradet Tempel Bar, underbart! Det ar mer party har en tisdagkvall an vad det ar hemma i Skovde en lordag! Livemusik varje dag! Latar som Whiskey in the jar, som bla Flogging Molly har gjort spelas overallt! Stamningen ar fantastisk!

Igar var vi pa en guidetur som var gratis genom hostlet, det var helt okej. Aven om man inte hangde med pa alla kulturella grejer som de pratade om sa var det intressant. Nar den var slut upptackte vi att vi var pa den sidan av stan dar ett svenskt stalle ligger som vi planerade att soka jobb pa, sa vi gick dit o pratade med dem, hon som ager stallet var dock inte dar da, sa de bad oss komma tillbaka idag. Traffade tva svenska tjejer pa turen som var ute o tagluffade, de motte vi upp senare pa kvallen for o ta nagra ol i Tempel Bar-omradet. Vi var pa en pub som heter Quays. Dar inne traffade vi tre killar, tva utav dem var fran Dublin o en ifran Liverpool, Brian, Stephen o Anthony. Riktigt skona snubbar. Brian, vill att vi ska komma hem till honom sa han kan laga en riktig irlansk stew till oss, en gryta med guinnes i, sa det kanske vi ska gora pa sondag eller mandag.

Sa jakla svart o hanga med i den Irlandska dialekten ibland, haha. En kul grej fran igar var nar Marie sa till Brian:

M: - Stephen told me that you two are cousins?
B: - What?
M: - He said that you are cousins?
B: - Whaat, noo? (med ett konstigt ansiktsuttryck, som att han inte forstod)
M: - Okeej so you're not cousins?
B: - Ohhhh COOSINS (med grov javla dialekt)

Da fattade han inte vanlig engelska, precis som vi skulle saga kompis med ett o med tva prickar ist for ett o. hahaha. Sjukt kul nar man var dar, inte lika latt o forklara i ord markte jag! :D

Imorses gick vi ut vid halv tio till de svenska stallet, Swedish Food Company o lamnade cvn o pratade med dem, de ringde upp oss redan idag for en liten stund sen, dock sa sa de att de inte hade sa mycket just nu men att vi kunde hora av oss efter Halloween-helgen for att de fanns en mojlighet att de behovde folk da.
Lamnade aven in lite cvn pa andra olika mat o cafe-stallen. Bla pa en kedja som heter Eddie Rockets, ett stalle inspirerat av amerikanskt 50-tal. Skiitcoolt! Dar vill vi verkligen ha jobb, men de finns manga sadana stallen har i Dublin sa vi ska soka pa alla. Totalt fick vi ut sex st cvn idag o de kanns inte helt hopplost!

Ikvall blir de lugna puckar! Kanske lite filmmys. Ska forsoka uppdatera snart igen, jag lovar.

Tanker pa er dar hemma!

Massa puss o kram, love

Kommentarer
Postat av: madge

ååååh vad kul att du har skrivit :D skönt att allt har gått bra! håller tummarna för att det trillar in något jobb snart! ha det så bra, så hörssss vi :D puss och kraaaam, hälsa maggie!

2010-10-14 @ 19:50:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0